Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inuti din krets.




Genom tidens rygg
tecknas jag din röst
skriver jag ditt tecken

(1. ditt djups omätbara brant
2. inuti vågade vi vårt liv
3. In är en delad hemlighet genom din Nattfågel i vår ensammaste stund ur tidens skugga
4. Sist och först. Ett Dolt Tecken. som räcker. Genom. Alla Aftnar och Alla Morgnar. Något Osägbart. Mjukt.)

då börjar natten ljuda
genom linjerna, Liv och Död
okuvlig
och jag ger dig
mitt tystaste känna;

("Kärlek heter Liv
Liv heter Kärlek.")

för stenarna

dom vita sovande
där ingen är veta
känner jag dig
bortom din död
all tid

nod honung
ett knippe månestrålar
vatten en drömfjäder
djupast
kom med










Fri vers av J-M
Läst 295 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-02-13 15:18



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Kretsen omgärdas av mystik.
Ord som suger in läsaren i en förvirrande värld.
En text som kan läsas många gånger.
Tack.
2018-02-13

    ej medlem längre
ett Regenererat livtag:

"kärlek är inte Slakt
slakt är inte Kärlek"

+
2018-02-13
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M