Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till alla efter behov

 

 Det kallas bidrag

när fattig får av Staten

Kritiseras hårt

 

Det kallas avdrag

när rika får av Staten

Omhuldad förmån

 

Det kallas bonus

när de rikaste gynnas

Självklara regler

 

© Kjell Åhsberg




Bunden vers (Haiku) av Kjell Åhsberg
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-03 16:28



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Joo... tyvärr är det så...
Detta är nog socialdemokraternas största misslyckande... att i teorin säga sig vilja utjämna inkomstklyftorna mellan fattiga och rika... men i den tuffa "värkligheten", under deras långa mandatperioder, har klyftorna istället ökat dramatiskt!
Skapar detta förtroende...?
Välargumenterat och mycket bra belyst här!
2017-10-06

  Chawa VIP
Det här var välkomponerat, ton och taktfast och väl speglat! Bra!
2017-10-04

  Ann V Åhsberg VIP
SUVERÄNT! Mitt i prick :)
2017-10-03

  ULJO
Så har det blivit 9pmed Reinfeldts politik. Sätt stopp innan det barkar helt åt skogen
2017-10-03

    ej medlem längre
Ja, var blev det av det berömda Allas Lika värde?
2017-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg