Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lönnen

I ett beslöjat ljus glimrar lönnens röda
omfång,

framför dig är höstens landskap
det daggvåta gräset den ovana kylan och
husen som verkar krympa

Inget av detta finns inom dig

Känslor och ord når inte varandra så dikten
kommer inte till

Känslor - är det känslor? I varje fall utan namn

Så låt oss kalla det melankoli och den ska finnas
tillsammans med den fördröjda men livgivande solen
och den nu rödblommiga lönnen.





Fri vers (Prosapoesi) av Rolf Winnerholm VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-03 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rolf Winnerholm
Rolf Winnerholm VIP