Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har båda sett medelhavet


vi har båda sett medelhavet

jag
som en turkos hägring
där bekymren förlorar sig
försvinner,
för en stund

du
som en oövervinnerlig mur
med ett löfte
om ett hägrande liv
frihet,
om en stund

vi har båda färdats på medelhavet

jag
på ett blankpolerat däck
med musiken
i bakgrunden
och solen som möter
kisande ögon

du
på en överbelamrad flotte
med blicken riktad
mot avgrunden
som vilken stund som helst
kan frånta dig löftet
om ett liv

vi har båda känt medelhavets salta andedräkt

jag
som en svidande reaktion
mot rödlätt hud
och en snorkel som
inte riktigt
håller tätt

du
som ilande piskrapp
mot en törstande kind
som aldrig mer
kommer få känna
mammas trygga hand

vi har båda sett medelhavet




Fri vers av fridah
Läst 287 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-03 22:25



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Mycket stark och berörande poesi Detta!
2017-10-04

  Gin83
Oerhört starkt
Så känslosamt
Jag har jobbat med ensamkommande i över 2 år nu och hört många historier om färden över havet. Blir oerhört berörd av denna.

Mycket bra skildrat
2017-10-03
  > Nästa text
< Föregående

fridah
fridah