Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


EN FAMN AV VÄRME OCH OMTANKE

 

i den stunden

i det ögonblicket

böjde hon sig ned

mot barnet i tröst

sträckte ut famnen

fångade ett hjärta

värmde och lagade det 

 

där och då fann han

ensam sorgsen flicka

gav henne sin tid

följde henne en bit

ledde henne mot ljuset

gav en varm avskedskram

hon vände hem i hjärtat

 

de såg alla hur dom vek sig

krökte sina ryggar av skam

dom var de utstötta övergivna

de samlade sig alla gemensamt 

tog sina krafter att hjälpa dom

såg till deras öde och situation

hjälpte dem fram genom dagen

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-10-04 10:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra dikt. bra teckning.
2017-10-09

  Fem hjärtan VIP
Tänkvärt och fint om medmänsklighet !
2017-10-04

  ULJO
Ödmjukhet
2017-10-04

    ej medlem längre
Godhet...
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP