Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Reflexion efter ett radioprogram om ensamhet

Medkänsla och vidsyn har nfått vika för dumhet och aningslöshet i vårt land

Jag hörde i dag på Mia Blomgrens program om ensamhet i P1

Jag fäste mig vid något som sades i programmet; att vi är så utseendefixerade

En man berättade att han i skolan brukade kallas Apan

Sedan fick han återigen bekräftelse på omvärldens syn på honom

Ett par kom gående på gatan och när de passerade honom, säger mannen:

"Herregud, Du ser ju ut som en apa!"

Hur är människor beskaffade som kan fälla så nedgörande omdömen

om sina medmänniskor ?

Är det helt ihåligt i huvudet ?

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-04 12:02



Bookmark and Share


  Palett
Så illa människor kan bete sig mot varandra som du beskriver i denna fina text !
2017-10-04

    Sefarge VIP
Det mesta är yta
I detta tävlingssamhälle
Nyaste bilmodellen
Finaste villan
Att visa upp sin
Snygga fasad
Sedan sak samma
Om det är skiit el.
Tomhet i själen
Utmärkt Bra att
Du tog upp detta
Viktiga "ämne"
Tack!


2017-10-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det är fruktansvärt. Det är att nedvärdera en människa.
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP