Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett budskap

Det flammar en låga 
där kärleken bor 
Den brinner ständigt 
där friheten gror 

Det strålar en sol 
på fattig och rik 
Den riktar sin stråle 
med en vänlig mimik 

Det faller ett regn 
där blommor grönskar 
Det sprider sin näring 
när helst vi önskar 

Det blinkar en stjärna 
i en kärleks sång 
Den banar sin väg 
blott en enda gång 

Det vandra en måne 
där dag blivit kväll 
Den kastar sitt ljus 
över himmelens päll 

Det blåser en vind 
som ger seglet fart 
Den smeker en kind 
skönt och underbart 

Det växer ett träd 
på godhetens mark 
Energin i dess grenar 
gör människan stark 

Det läses ett budskap 
till dem som vill höra 
Men främst till dem 
som allt vill förstöra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 664 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-10-10 06:31



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Kraftfull text!
2017-10-12

  Solstrale VIP
Djupt innerligt fin!
2017-10-11

  Blomma-Stjärna VIP
ett budskap om det goda som är oss givet - att njuta!
en dikt för dem som känner smekningens vind och styrkan i träd
en dikt som en pil i hjärtat för dem som "allt vill förstöra"
men har möjlighet att sig besinna
2017-10-10

  Sommarina VIP
Fint budskap. Må det gå fram och få kärlek och godhet världen. Som en bön i fint rim.
2017-10-10

  M.Eta
Fint budskap, med fantastiska rim.
2017-10-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat med ett tänkvärt budskap att ta till sig.
2017-10-10

  Salvation Pepper
Gillar: "Energin i dess grenar
gör människan stark"


2017-10-10

  Anya VIP
Som en flygfotobild över nustunden. Fint.
2017-10-10

    ej medlem längre
Din text berör djupt.
2017-10-10

    ej medlem längre
Vackert vackert..
2017-10-10

    ej medlem längre
Vackert formulerat och bra budskap.
2017-10-10

  aol
Så fint rimmat med ett stort budskap,
2017-10-10

    ej medlem längre
Allt det sköna och alla rikedomar som vi får ta del av borde vi vara rädda om och inte förstöra, så verkligen fint budskap till dem som inte förstår att värdesätta allt detta!
2017-10-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO