Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tackspett

Jag såg en tackspett
hacka och tacka
bocka och buga
knacka på den stuga

där taxen Taxameter
i Borlänge
satt och gnällde
med sin fruga
hade handlat på taxfree
allt annat än gästfri och tacksam
om grannumgänge
knappast aktsam
nu längre
störde sig och skällde
så han faktiskt
glömde bort
vad grannen heter
ty minnet på taxen taxameter
var det enda som var kort

här gäller praktisk taktik
i rävsaxen
vi har att göra med en taxtik
förutom själva taxen
tänkte storebror
Gröngöling
jag vet inte vad jag tror
om en möjlig uppföljning

för att slippa såra dem båda
han högljutt höll låda
och skojade taktlöst
om dåligt taktsinne
undrade var pippin skandalöst
lagt ifrån sig sin taktpinne

frågade i samma stund
om det fanns
nån vettig hund
med tjusig svans
där inne

det hade taxen glömt
för hans minne
var tömt

taxen och tackspetten
båda var schyssta
tog sig den rätten
att börja sin vänskap
med att tillsammans
va tysta




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-04 22:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Rolig text, med klös, där man anar en del lätt förklädda personligheter klädda i djurdräkt.
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren