Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto 20171004


Källkritik

 

Världen är ofta upp och ner

Lita ej alltid på vad du ser

Fakta kan vara alternativ

döljande verkligt motiv

 

Kolla alltid påståendets ursprung

vare sig frågan är lätt eller tung

Är budskapet helt klart

eller kommer förnekelse snart

 

Källkritik är idag en nödvändighet

Kolla så att du med säkerhet vet

Var även Kjellkritisk till det du ser

Bilden ovan kan vara upp och ner

 

© Kjell Åhsberg

 

(Bilden är faktiskt upp och ner!)

 




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 505 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-05 17:12



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Visst, men hur skall man veta,
går det egentligen att lita på någonting.

2017-11-07

  Ann V Åhsberg VIP
Vilken kul bild!
2017-10-09

  Ann V Åhsberg VIP
Precis så här är det ... det är inte lätt att lita på något nu för tiden. Mycket bra och snitsigt skrivet!

2017-10-09

    ej medlem längre
Tror inte det är något man kan lita fullt ut på, allt är vinklat och vridet!
2017-10-07

  Bo Himmelsbåge
Så är det... det är mycket viktigt att gå till botten i källmaterialet, om möjligt,
för att utröna om fakta har klart eller grumligt ursprung och därmed kunna bedöma sanningshalten!
Som Du själv visar med den roliga och belysande bilden ovan, så är det lätt att vända upp och ner på verkligheten, om man inte har rent mjöl i påsen!!



2017-10-06

  Hopplös själ
Haha,rolig men tänkvärd i samma veva!
finurligt!

Bra gjort! ;)
2017-10-05

  ULJO
Bilden är som livet ömsom rättvänd ömsom upp och ner. Fint skaldat emellertid.
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg