Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus i allhelgontid

Bortom havets horisont
ligger lugna stranden
blott till för våra helgon
för avkoppling i sanden

Där leker livets vågor
mot klippors vackra häll
där stjärnor kastar ljus
från himlens klara päll

Stranden ligger vacker
där regnbågen tar slut
ett paradis för alla
vars låga brunnit ut

Vår heder tar oss dit
från vår trygga jord
och ger av sina fröjder
vid vackert dukat bord

Jag tända vill ett ljus
på alla helgons dag
jag känner lågans frid
ett själsligt välbehag

Jag minnas vill de mina
vid lyckans varma strand
ett litet uns av längtan
känns vid darrig hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 456 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-10-30 23:45



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text till de som lämnat oss.
2017-11-01

    ej medlem längre
Jättefint om alla som lämnat oss..
2017-11-01

  Ingrid Trolle
Skönheten vid denna
helg i så vackra ord
beskriven att man vill
bli kvar i stämningen
den framkallar
2017-10-31

    Elisabeth Nilsson VIP
En vacker dikt med högtidlig stämning, tillägnad nära och kära, som lämnat oss.
2017-10-31

  Anya VIP
Fint och högtidligt. Tycker om den darrande handen. Talande.
2017-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Berörs av innehållet i din fina text, speciellt det sista stycket!
2017-10-31

  Kjell Åhsberg
Fint ordat, fin stämning, fin längtan.
Skönt med kontrast till allt halloweenskräp som köpmännen gör allt för att introducera i landet, med USA som riktsnöre.
2017-10-31

  Blomma-Stjärna VIP
mycket fint
om att känna lågans frid
och ett litet uns av längtan
i allhelgonatid
- berör!
2017-10-31

    ej medlem längre
En högtid med djup och allvar långt från det kommersen vill pådyvla oss.
2017-10-31

  Yrre VIP
Åå
2017-10-31

    ej medlem längre
Berörande och fint skrivet.
2017-10-31

    ej medlem längre
Trösterikt som ett ljus i den svala senhöstnatten!
2017-10-30

    ej medlem längre
känslofylld längtan
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO