Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sprucken vas

På bordet i mitt kök
det står en vacker vas
Den är blå till färgen
en gång gick den i kras

Trots sin slitna nuna
så är den fin ändå
Den fylls med vita rosor
som tål att tittas på

Det är en gammal gåva
jag ärvt utav min mor
Vasen är från Orrefors
och gjord med kärlek stor

Den står där mitt i köket
och alla kan den se
Blommorna som står där i
får alltid mig att le

Trots att den är sliten
så är den mig så kär
Den glänser där på duken
är aldrig till besvär

Min vas är dekorerad
med liljor i en krans
Sirligt vackert ligger den
kring vasens smäckra hals

På plats där i mitt kök
det står en sprucken vas
En sällsynt vacker ögonfröjd
som ger en lätt extas

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 391 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-10-31 18:13



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra skriftat!
2017-11-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ting med gott liv
ger ett så´nt driv
man kan ej av dem
få nog, det är som om
ägar´n i dem emot
en log, trots försvunnen
känns den personen
här funnen, ja livs le-
vande återvunnen!
2017-11-02

  Eva Langrath VIP
Fina ord om minnen som lever kvar i en sprucken vas.
2017-11-01

    ej medlem längre
Det gäller att se det stora i det lilla och det gör du skickligt här med fina rim som vanligt..
2017-11-01

  Stay Golden
awww fina hjärtat ditt
2017-11-01

  Ingrid Trolle
Vissa saker som bär
på kära minnen går
inte att kassera. De
ska finnas kvar och
påminna oss om det
som var.
2017-10-31

  Yrre VIP
Älskade små föremål som ger vänlighet och trevnad!
2017-10-31

    ej medlem längre
Finfint diktat
med nostalgisk känsla i varje ord!

Vacker bild också!

2017-10-31

  Blomma-Stjärna VIP
men så fint och mjukt
om en blå vas
- och dess förbindelse
med mor och barndomen

(Orrefors glasbruk är mig bekant
då jag har bott i Nybro)
2017-10-31

    Lars J
Bra flyt!
2017-10-31

    ej medlem längre
Det käraste lagas när det går sönder... :-)
2017-10-31

    ej medlem längre
En del minnen bor för evigt i hjärtat.
2017-10-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO