Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnorna och själarna

Stjärnorna i vintergatans bana
ses högt över mark och hus
Stjärnorna som oss nalkas
släcks och blir till grus

Stjärnorna i spegelbilder
ingen kan dem nå
Stjärnorna som du dig önskar
kan ingen människa få

Själarna som färdas i fjärran
känner ej gräns eller tid
Själarna som lämnar oss
avlägsnas och dör i frid

Själarna som aldrig törs
ur vardagen bryta sig ut
Ger små spår i mörkret
som suddas ut till slut

Stjärnorna och själarna de syns
tillsammans i det blå
När deras färd och vandring
går över vardagen den grå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 543 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-10-25 13:39



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Himlavalvet...lysande ordat!
2017-10-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbart diktat om själar och stjärnors gemenskap i fenomenala rim!
2017-10-26

  aol
Berörande vackert skaldat med så fina rim,
2017-10-25

    ej medlem längre
En berörande och mycket vacker dikt.
2017-10-25

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
som berör och rör.
Så vackert med
hopkopplingen av
stjärnorna och själarna.
Man känner frid av läsa.
Bokmärkes
2017-10-25

  Anya VIP
Vackert hur du knyter ihop stjärnorna och själarna. Tycker om din text...den inger hopp i den grå vardagen.
2017-10-25

    ej medlem längre
Allt liv är kommet från stjärnorna
solen brinner ca 4.5 miljarder år till innan den släcks
då slocknar även människans liv
om vi inte utplånat varandra först :(

om din fina krumeluriga text syftar på nu levande varelser och deras liv

så ger det tankar till en kyrkvaktmästares dagbok..då han följde den ena kistan efter den andra till graven "vila i frid"..alla är vi lika värdefulla ...

Fint poetat !

2017-10-25

    ej medlem längre
Välskrivet och tankeväckande, t ex:
"Själarna som aldrig delas
avlägsnas och dör i frid "?
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO