Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksamarbete

Tack
är en tratt
med direktkontakt

när det är sagt
rakt ut
när det är gjort
rakt in

i koncentrat
av mitt och min

tack för allt
och ingenting

ur ordets
djupa brunn
dess ljuva
innehåll

som smort
min mun

långt från tjat
och snack

att
inte alltid
va exakt
med full kontroll

på gränsen
mellan min
och din
ditt och mitt

låta läppar
slinta i ett tack

lätta på
prestige och roll

när det är sagt
rakt ut
när det är gjort
rakt in

tratt
i kontrakt
ger mig fullmakt

att leva fritt
stå opp
att öppna stort
ge hopp

tack
för den skatt
av glada skratt

utan dryga
flin

tack
dag och natt
att leva tack

skriva tack
i långa rader

måla tack
i djärva
färgkaskader

mer än man
kan tiga
eller tåla

låta målarfågeln
flyga
över vita ark
trind och stark

på fri hand måla
duvans flykt
över havet glad

ut ur Noas ark
med sitt gröna blad

tack
är en tratt
med direktkontakt




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 789 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-06 05:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren