Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naken

Vaknade upp
Blind av drömmande
Lisboanskt solsken svämmade över rummet
och jag ville tillbaks

Sömnen bjöd mig på en träff med dig
Vi var hemma
Var i ditt hem
I ditt barndomshem
Med dina föräldrar i Söra
Med dem åt vi middag
Vi var trygga, det var tryggt
Det var lugnt
Det var bedövande glädje
Vi gick ut
Gick på promenad
och det var natt även där
i Berga
Berganatt
Med orange belysning i sliten gångväg av asfalt
Korniga reflektioner av lampornas sken på min hornhinna
i Berga denna natt

Vi hade haft det bra
Trevligt, tryggt, gulligt hade vi haft det
Under kvällen
I ditt hem
Ditt barndomshem
Med middagen och lugnet och de tända ljusen
Och vi var ute på promenad i den
Den förorten
Och där på vägen någonstans efter tunneln
Och innan buskarna och innan de fyrvåniga husen
Mellan skolorna, bortom sikt från bensinstationen
Just där vart jag plötsligt bortom mig, allt det här tryckte mot mig som en vikt
Ja, just där, i denna natt, i denna dröm som jag hade i det varma rummet i sensommaren i Lisboa fick jag nog
Jag brast där och svämmade över av trycket, det uppdämda
Av alla känslor
Och jag stannade upp, plötsligt, och frågade

Kan jag-
Kan jag krama dig?

Och innan du hann svara kom vi ihop och jag kramade dig djupt och mjukt
och jag visste ingenting
och jag var överväldigad
Och du kramade mig
Och när mitt huvud kom förbi ditt på väg mot att krama din hals med min
så kände jag en blöt värme, en kyss på min kind
Och innan jag hann förstå, kysste du min hals och min skuldra
Och du kysste min kind igen och igen och letade efter min mun
Och vi kysstes




Fri vers av TusenSolarsSken
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-07 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TusenSolarsSken
TusenSolarsSken

Senast publicerade
Naken
* Se alla