Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Luleå Coop Arena eller om man så vill Coop Norrbotten Arena hette Delfinen förut.


Delfiner bär tunga gåtor


Från Sidney Crosbys klubba ner till puck och is och genom Pittsburghs rörsystem bara för att sen korsa Atlanten. Plötsligt hamnar vi på den gröna ön och råkar därefter ramma en pir i Blackpool. Genom en svensk turist når vi Sverige och simmar strax bland delfiner på Luleå Coop Arena. Dessa inituitiva vattenelement bär på tunga gåtor vilka hockeyungdomarna lär bli varse om. Jarmo Myllys och andra neonfiguriner fladdrar förbi och delfinerna avger sin salut. Med raskare kroppar går de unga därifrån än med de som kom dit. När nu delfiner fortplantar sig finns de historier att berätta och legender att hänga upp sina liv på.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-07 07:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP