Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avmagringskur

För att kunna ta det där språnget har han utökat sin träning
rest sig upp från stolen tre gånger tio gånger i sträck
under tre gånger tio dagar
först nu kan han ta emot hennes nej.
Det skall ge honom det motstånd han behöver
nu när sladdriga framgångar
ligger som fettvalkar kring hans tankar.
Han har behövt en avmagringskur helt enkelt
i paritet med den som andra genomför med sina kroppar.
Han vill se snygg ut inuti
kunna citera Platon och Montaigne
tömma hyllorna på slarvlitteratur
och kasta sig in i den intellektuella debatten.
Han hoppas verkligen att de många uttalandena
om vad fysisk träning betyder för en förbättrad hjärnverksamhet
vilar på saklig grund.
I morgon skall han fråga henne.
Men om hon säger ja?




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-07 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist