Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En natt i Grekland

Vägen till grottan

vid nattens hav

var kort som ett liv

kort som månens blänk

i dina ögon

 

vägen till templet

med Herkules namn

och sedan ett kliv

vid sidan av vardagen

och ner genom klippskravlet

 

ner och förbi

de skarpa stenarna

som vattnet aldrig nått

och in i lugnet

där lamporna lyste

 

inne i grottan

där någon lagt blommor

vid helgonikonen

och där det doftade

av brinnande olja

 

 

Grottan vid havet

och tystnaden kom

med vågorna utanför

och du blev en skugga

vid min sida

 

nära de små lågorna

från sakta dansande lampor

i grekiska dagar

och grekiska nätter

som denna enda

 

 

Tiden fanns inte

vardagen var en vind

som flugit vidare

över de vulkaniska djupen

på väg mot ingenting

 

och jag önskade

att du kunnat se

att detta var stunden

för att mötas

långt borta




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-08 09:48



Bookmark and Share


  Minkki VIP
fenomenalt hur Du fångar stunden då tiden lever sitt eget liv och man tror att den stannat - Tiden fanns inte / vardagen var en vind som flugit vidare... - och perspektivet, vardagen på väg mot ingenting, viktigpettrig på ett sätt som får mig att höra Ferlins Människan sitter vid diktens port...
2017-10-16

    ej medlem längre
gillar slutet särskilt.
2017-10-09

    Lena Söderkvist VIP
Fint flyt
2017-10-08

  Lena Själsöga Keijser
andningsoaser
tack att du målar
delger
2017-10-08

  Klara Ord VIP
Fin text med vackra bilder i ord!
2017-10-08

  lodjuret/seglare VIP
Minner om stunder och andra tider. Litet som en film. 'En vandring i solen'. En vandring i orden.
2017-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP