Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar aldrig någon form av droger för att 'bli kreativ'. Själv tycker jag att livet självt ger tillräckligt mycket för att skriva, måla eller dansa, skulptera. Idéer och känslor kommer då jag väl börjar. Jag bara gör. Sedan kommer flödet. Kärleken till.


Trygg i stunder 2017-10-08




Du är min vän. Det gör mig trygg i vetskapen om att du finns. Det finns alltid någon som du, eller just du. Brasan och regnet, solen och gråmulen himmel. Stark blåst och smatter av olika slag. Segel som slår eller kanske rep och flaggstänger. Att vara ute i ogjort väder kan kännas knasigt. Men har en bara kläder. Stövlar, pjäxor eller sitter i skydd. Kanske inomhus, medan regnet driver i vinden. I lä känns ensamheten mindre påtaglig, än två själar vilken var och en för sig, om än sida vid sida söker skydd mot stormen. Var och en i sig själv. Ändå tillsammans i tanken. Litet som längtan efter att vakna och känna ännu värmen och lukten av en andra hud som strax innan legat och sovit även den.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-07 21:51



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
En fin och vacker text om vänskap och det trygga, och underbara, i att mötas.
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP