Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

I natt jag drömde

Det var jag och en annan gubbe. Vi hade till uppgift att städa upp på ett ålderdomshem. I ett av rummen stod en vit kista med en död gubbe i. Den levande gubben som inte var jag förslog att vi skulle beställa en lastbil som fraktade bort kistan med den döda gubben. Eftersom jag uppfattade honom som boss gjorde jag inga invändningar utan tyckte det var ett bra förslag.

Sen skulle vi dela ut kataloger. Det var inte precis telefonkataloger men någonting liknande. De var röda och fanns i två versioner, en lite mera utförlig och en mera summarisk. De skulle läggas i alla rum ovanpå de gamla katalogerna som var grå. När det var klart skulle någon komma och samla in alla de gamla katalogerna.

Nu fick jag veta att det fanns rutiner för hur man skulle göra med dom som var döda. Det skulle hållas begravning efter dem. Jag ångrade att jag gått med på att skicka den döda gubben på tippen och tänkte att nu kommer vi väl att bli anklagade för brott mot griftefriden. Jag talade med min kompisgubbe om saken men han avfärdade det hela med att ingen kunde bevisa vem som hade beställt lastbilstransporten.

Ett tag lekte jag med tanken att vi kunde hämta tillbaka gubben från tippen men insåg att kistan redan skulle vara överhopad med sopor. Jag tänkte att om den döde gubben inte hade några anhöriga så skulle kanske ingen fråga efter vad som hade hänt med honom. Av några dokument som fanns där framgick det att han hade varit militär och deltagit på tysk sida i andra världskriget.
Prosa av stenhur VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-08 13:43Bookmark and Share


  walborg
Drömmar är på ett sätt alltid sanna.
2017-10-09

  lodjuret/seglare VIP
Det intressanta kan ha varit att den som drömde hade samvete. Vete är någonting gott, om det mals till mjöl och görs bröd eller makaroner av. Spaghetti och lasagne går också fint.nfrågan är väl om det växer vete på italienska soptippar.
2017-10-08

    Lena Söderkvist VIP
Den döde var nog SD.
2017-10-08
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP