Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är vän med min sorg


Mitt i den värsta smärtan växer ändå tusenskönor

Det finns ingen universal lösning att hantera sorg,
men en helvetes massa piller, andra droger att stänga av med och såkallade andliga recept.
”Var och en är salig i sin tro.”
Ja det gör ont att känna nyktert
och att möta, avklädda brutala sorger.
Jag tänker ändå inte döva med något,
det får värka och smärta.
Sorgens olika skiftningar får mig att känna mig levande
- just det, LEVANDE.
För att jag KÄNNER!
Jag kan känna!
Det är det mäktigaste mitt i allt,
att varken du eller något annat fått mig att sluta känna!

Så varför skulle då jag själv, om ingen annan/inget annat lyckats;

stänga av mig själv..





Fri vers av dansamedvargar
Läst 569 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-10-08 13:44



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text om en strimma av ljus i mörkret!
2017-10-18

  Solstrale VIP
Påtagligt näraupplevelse i orden!
2017-10-11

    ej medlem längre
stark text.
2017-10-09

  mare VIP
Mycket bra text
vän med sorgen
låter klokt!

2017-10-09

  Yttes
super bra och kraftfull text!
2017-10-08

    ej medlem längre
Bra - och närvarande text - som läkare borde läsa, som psykologer borde läsa och som vi med smärtorna, borde ta till oss av. Jag undrar med bävan: "Är Du 10 000 år - eller var har Du hittat denna visdom, "dansamedvargar"?!
2017-10-08

  Blåbäret
Rubriken är ju smått fantastisk.
Vad gäller texten så är den där, närmast det levande. Gillart.
2017-10-08

    ej medlem längre
Att låta det värka ut är en bra långsiktig metod.
Fint skrivet
2017-10-08

    ej medlem längre
:) såret som går upp
av vinddraget från dörren
är de som aldrig läker

det osagda

2017-10-08

  M:tin
Berörande skrivet!!!!!!!
2017-10-08
  > Nästa text
< Föregående

dansamedvargar
dansamedvargar