Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad är Meningen?



min yngsta
och hennes man
har alldeles nyligen
drabbats av liknande
Mening
som jag en gång
blev så helt och hållet fylld av

Meningen diar
rapar
slumrar
vaknar upp och blickar ut
sträcker sig nöjt

Jag får hålla i Meningen
som väger tungt
som möter min blick
som trutar med munnen
och sedan plötsligt ler
- en stund står världen stilla -
efter sådan lycka
kröker Meningen båda ögonbrynen
gnyr och vrider sig
pruttar och bajsar
överräcks till mamma

Meningen blir varsamt tvättad
klappad och ombytt
vaggas skönt
blundar tyst
slumrar
sött














Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-10-09 00:52



Bookmark and Share


  aol
Härligt igenkännande fint skaldat,
2017-10-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart och inkännande diktat om livets sanna mening!
2017-10-09

    ej medlem längre
Så fint beskrivet! <3
2017-10-09

  Salvation Pepper
Väldigt vackert!


2017-10-09

    ej medlem längre
Barn är mening och glädje.
Tack för en talande och gripande text.
2017-10-09

  ULJO
Meningen är olika för oss alla. Som tur är
2017-10-09

  Marianne Räf
Roligt beskriven mening med livet!
2017-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP