Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kär barndomssång. http://koralboken.blogspot.se/2012/12/vid-jesu-hjarta-ar-min-vilostad.html En psalmtext av Carl Boberg författad år 1883. Predikanten i Helgelseförbundet Emil Gustafson bearbetade också texten.


Vid Jesu hjärta är min vilostad


Vid Jesu hjärta är min vilostad,
min trygga hamn där jag kan vara glad.
Hur häftigt livets stormar rasa må,
den hamnen är beständigt lugn ändå.

Han är den säkra grund som Fadern lagt,
på honom har jag byggt, som ordet sagt.
Från skulden fri, jag ej fördömas kan,
ty ende Sonen är min löftesman.

Väl växlar det för mej på livets stråt:
än blir det sång, än idel klagolåt.
Men under allt, i klar och mulen tid,
han är dock själv min salighet och frid.

Hans lov jag sjunga vill i fröjd och kval,
som led för mej i Kidrons mörka dal,
tills jag får somna ifrån sången här
och vakna säll vid harpoklangen där.


Min absoluta favoritsång

från barnaåren i Västervik

som följt mig genom hela livet

i allt som mött av glädje eller sorg


Jag kan den utantill in i åldern höst

och är så innerligt tacksam för det ljus

den fört med sig samt ro och trygghet

vid allt det svåra som jag gått igenom


Hur jag önskade kunna förmedla något

av denna frid ett andligt arv kan ha att ge

i medgång och motgång ja allt som stöter på

Ett Hjärta alltid till hands att luta sig mot...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 853 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-10-09 12:14



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Vacker och trösterik ...
2018-03-14

  M.A.J.R
Hur ögon kan öppna av en läsning! Väldigt fint!
2017-10-10

  walborg
TAck Bibbi!
2017-10-10

  aol
Underbart rogivande skaldat.
2017-10-09

  ResenärGenomLivet VIP
Många sånger har en förmåga att fastna i huvudet...det känns gott att de dyker upp just när man behöver dem...
2017-10-09

  Goraxy 89 Orion VIP
En av många helt underbara gamla psalmer och andliga visor (sånger) från gångna sekel !
2017-10-09

    ej medlem längre
Underbart att ha trygghet i livet och i döden!
2017-10-09

  Eva Helene VIP
Värmande läsning!
2017-10-09

  Niliboy
Helt fantastiskt att man kan somna tryggt intill å uppfylld av Jesus fria å ömma hjärta. Ja, du va fint att du kan din ungdomsfavoritpsalm utantill
, än i denna dag!
2017-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP