Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://sionstoner.blogspot.se/2015/02/en-nadastol-herren-gud-oss-givit.html Nådastolen fanns i Jerusalems tempel på locket av förbundsarken och betraktades som Guds tron. Gud talade där och där tronade hans härlighet. En barndomssång.


En nådastol Herren Gud oss givit.


Författaren till ännu en älsklingssång från barndomen Jöns Petter Hansson (1865-1891) blev bara 26 år och var skomakare och predikant i Skåne samt en tid knuten till Hässleholms Baptistförsamling.

Vilken Pärla som han hann att ge oss trots sitt korta liv!

Den är så djupt knuten till mig att vi som familj t.o.m. översatte den till engelska då vi var i Amerika på 1980 talet och min man prästen och jag sjöng den i kyrkorna där. Jag har också hört prästen Börje Ring sjunga den på CD

Innehållet är så starkt att den alltid rör mig till tårar från hjärtedjupet långt, långt inifrån...

Vad går vi inte miste om idag då vi förgäter dessa tongångar som kan ge liv, befrielse och förlossning till både ande kropp och själ?

Helst hade jag velat sjunga den för Er men har ej lärt mig det tekniska i sådan utsträckning att det vore möjligt. Därför vädjar jag till Er att trycka fram också melodin från länken under bilden!

"En nådastol Herren Gud oss givit,
som genom blodet oss vunnen är,
där Jesus Kristus försoning blivit
för världens synder, så ordet lär.
O sköna plats invid Jesu hjärta,
när synden trycker en sargad själ!
Dit får jag komma med all min smärta,
vid nådastolen blir allting väl.

Till nådastolen oss väg bereddes,
när tempelförlåten rämnade.
Den största nåden oss då beteddes,
ty frälsning gavs för var syndare.
O sköna plats...

Var dag och stund, då du hjälp behöver,
till nådastolen frimodigt gå.
Ty se, om synden än flödar över,
så flödar nåden långt mer ändå.
O sköna plats...

Om du är blind, lik en Bartimeus,
och lik en Tomas som ej kan tro,
om du har synder som en Sackeus
- vid nådastolen du finner ro.
O sköna plats...

Vid nådastolen, där får jag vila,
när trött min ande här känner sej.
Till nådastolen, dit får jag ila
med all den nöd, som här trycker mej.
O sköna plats...


Hur väsentligt är inte

att lägga av synden

på detta sätt på Jesus


vars hjärta dog för mig

på Golgata kulle

en gång för alla


Alla har vi syndat

och utan berömmelse

inför Gud och blir


och rättfärdiga

utan förskyllan

av Hans nåd


genom återlösningen


i Krisus Jesus

Evangelium

i ett nötskal




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 940 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-10-09 21:00



Bookmark and Share


  walborg
VArmt tack Bibbi
2017-10-10

    ej medlem längre
Ja det är en underbar sång, jag vet hur melodin går också!
Fin text både ovan och under om nåden i Kristus!
2017-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP