Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångestsånger I



Det är ärgansfärger -
det är ett fiendeskap,
och min egen märg är
vettets helvetesgap,
det är men och minne,
det är dysmorfofobi,
och mitt eget sinne
med drömda drömmar i.

Det är hjärnkamp med trådar
i en främlingsfrans
som här förebådar
en trasdockas djävulsdans,
det är förlösta strider
mot mitt eget självt
och i dess slut framlider
förlorad en bättre hälft.

Det är mänskans ondska
mot en mänsklig man,
allt det billigt bondska
som stal en saga sann,
en liten pojkes häpnad
som för dödens dörr
står helt obeväpnad
att möta allt elakt från förr.

Jag är en trampad trashank
ibland män av stål
och förvirrat glasblank
går blick av alkohål.
Jag är känslans elnad
igenom tusen volt
och världen är förfelnad
så fel är jag stolt.
Jag blev ellusionsfri
och jag log när jag drömde jag log.








Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-10 00:53



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Gott att få sådan poesi till livs
2017-10-18

  RitaBrunner
Instämmer med Sentas kommentar här nedan. Smärtsam läsning om diktjagets kamp för sitt eget och andras beteende gentemot sig själv.
Om författaren avser sig själv i texten kan jag bara säga att du är en unik och perfekt kille på alla sätt och hoppas att du inser det! Alkoholen förvärrar måendet allt som oftast och bör undvikas i möjligaste mån tills man känner sig trygg i sig själv! Superbra skriver du som alltid!

2017-10-10

    ej medlem längre
Starka bilder av inre kamp, av död och onda gärningar... Särskilt bevekande "en liten pojkes häpnad, som för dödens dörr, står helt obeväpnad, att möta allt elakt från förr."
2017-10-10
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP