Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och mitt på en parkering en paus

du skulle ha sett mig

där jag stod uppslukad av ditt meddelande

 

med mobilen i högsta hugg just urstigen ur bilen

 

världen stod stilla

och Maxis stora parkering hämtade andan en stund

 

jag tror inte den gjort det på länge

 

slutraden i dina ord som satte pricken över i

och mitt leende spreds till mungiporna

 

din värme

förmedlad i ord

precis då när vardagen slet i mig som mest

 

en blick upp

bilisten framför mig väntar på att få köra in

hon ler

i samförstånd såg hon allt

 

som en scen

 

© Birgitta Wäppling, 10 oktober 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 648 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-10-15 15:52



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Jag läste den först som om det var ett sorgligt besked, en film som var svartvit, grå och kväll, men sen sprack solen upp och det blev färgfilm. Snygg dikt med fint grepp.
2017-10-21

  Eva Langrath VIP
Fint målande ord som en scen i en film. Glädjen mitt i vardagen.
2017-10-16

  Maria Marängsviss VIP
Oj vilken fin film. :)
2017-10-15

  kerstin skriver VIP
tjusigt vardagsdrama
2017-10-15

  BenGust VIP
Utan onödiga omsvep hamnar man In Medias Res och sugs in.

Du gör vardagen mindre vardaglig
och mer scenisk.
2017-10-15

    ej medlem längre
Vilken underbar, livsbejakande och härlig läsning! Tack. <3
2017-10-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP