Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Issjödalen ligger bakom de snöklädda topparna. Foto 20101012


Costner och dopfunten

 

Costner och jag slår läger vid Issjön

längst in i höstfärgade Issjödalen

Sjön är liten och rund

Därför av mig kallad dopfunten

 

Bäcken rusar i sin steniga fåra

ner i sjöns klara kalla vatten

 

Det lilla gröna tvåmanstältet

bostad för en man och hans hund

syns knappt bland knotiga fjällbjörkar

 

Kaffepannan på campingköket

lämnar ifrån sig en ljuvlig doft

Dagens belöning efter en svettig

vandring med tung packning

 

Costner bar sin mat i klövjeväskor

medan jag bar allt annat

Tjugofem kilo ryggsäck

 

Nu väntar några dagars vila

i den krispiga höstluften

med korta dagsutflykter

och filosoferande vid brasan

Kanske ett dopp i dopfunten

ett heldop i så fall

 

Costner har redan premiärdoppat

Där vilar ingen rädsla för kyla

långhårig som han är

 

Sol men kyligt 

lite duggregn och blåst

månljusa frostiga nätter

Vi är ensamma i paradiset

borta från civilisationens stress

 

Jag bär som alltid två armbandsur

som inte går att köpa någonstans

På ena handleden Solen

På andra handleden Månen

Båda med armband av luft

 

Inget kan vara bättre än så

 

Den tidiga busstrafiken

väckte mig i morse

Allt var bara en dröm

En sanndröm

En resa tillbaka i tiden

med min bästa kompis

Vi firade min sextioårsdag

med fjällvandring

 

Costner

Solen och Månen

Färgsprakande Issjödalen

Iskalla dopfunten

Några hesa korpar

En ung nyfiken fjällräv

och en annan fjällräv

sextio år gammal

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 478 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-10 20:35



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Helt underbart skrivet, jag vet vad du talar om här. Solen och månen som enda klocka. Tack för denna fina upplevelse!


"Costner

Solen och Månen

Färgsprakande Issjödalen

Iskalla dopfunten

Några hesa korpar

En ung nyfiken fjällräv

och en annan fjällräv

sextio år gammal"

2017-10-15

  Chawa VIP
Naturnära underbart har du skaldat! Fastnade speciellt för de båda armbandsuren Sol och Måne med armband av luft - tidlöst - bortom all stress levs livet i full närvaro. Att döma av när fotot är taget - är det måhända i dagarna (eller på dagen) dags för den sextiosjunde födelsedagen?
2017-10-12

  Bo Himmelsbåge
Underbart foto med höstens många färger!

Härlig naturskön rapport från fjällvärlden, med målande skarpa iakttagelser av natur, människor o djur; man känner sig som en nöjd medvandrare som både får god motion och uppleva naturens alla under!
Tack!
Sparas!


2017-10-11

    ej medlem längre
Det låter härligt med viddernas frihet långt från stress och oro!
2017-10-11

  ULJO
Härlig bild du målar upp
2017-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg