Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så spring då, din idiot


Han står där så nära
håller ut handen
håller hjärtat i handen
står stadigt på jorden
är en axel att hålla för
dig

och du står med ena foten i förståndet
och andra i förvirringens crescendo
tungan i den förbjudna fruktens sötma
du vet
du vet så väl vad du borde
vad som är tryggast och säkrast och smartast
för en tjej som du
med din historia

han är så fin
han kommer skriva dig sånger
han kommer ta hand om dig och trösta dig
han kommer läsa dina texter
han har så mycket potential
att vara en reko kille och det,
det behöver ju du

men du springer iväg ändå
dansar blundades in i stormen
demoleras
väntar på att allt ska sluta brinna innanför ögonlocken
du springer rakt in i samma fission som
demonterade dig
du vet det men du kan inte stanna
när känslorna exploderar som fyrverkerier i bröstet
det är passion och lust och älskande som driver dig
och minnet av en kärlek som var starkare än

sorgen
som dränerar allt du rör vid



i detta wasteland
efter apokalypsen
är det ändå
bara minnet av elden
som håller dig varm



Så spring då,
din idiot
följ inga välmenande råd
lita inte på reson
lär inte av historien
låt oss bara hoppas
att axlar som hans förblir tomma
när du kraschar nästa gång


för krascha

det kommer du göra




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 344 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-10 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel