Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten vidareutveckling och tillika partiell parafras av ett av Sven Dufva's gamla flöden ... - ett mycket litet parti om en rad eller två dock ...


Även gråa stenar gråter ...

... i vita linnedukar ...

Men så kan ock
en hög
om än  den synes vara
hopplöst sjaskig och grå
likväl av såväl
guld som ädla stenar bestå ...

Ändock 
om det för dig
kanske är något
dina fördomar ej
någonsin kan
vare sig 
förklara eller försvara

... när den gråa stenen
vid dagens slut 
äntligen gråtit ut
blir den ej
någonsin mer
som den var förut ...

 

___________________________

Publicerad tidigare här i maj 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-10-11 22:01



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Ja, även grå stenar gråter. De tycker om när sitter vid dem och klappar dem. Det tröstar dem. Då kan det hända att man får se ett rådjur stå alldeles stilla, - och höra en fågel sjunga.
2017-10-12

  Carl Mikael Fäldt
Femåringar är ju jävligt bråkiga ibland;)
2017-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP