Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av alla dessa killar från Afghanistan som är uppväxta i Iran harflyttat hem till oss. Han berikar våra liv, han och hans bröder från hemlandet vill berika vårt land, men vi skickar tillbaka dem.


Tårars möte

Våra tårar möttes på bordet där mobilen låg.
Han, en kille som just fyllt 17
med ett knä som är 18 år,
Jag, med mina 60 år,
som ingen ifrågasätter.
Vi möttes över mobilen som låg på vårt köksbord.
Ett bord där mina förfäder samlats i över 100 år.
Ett bord som lyssnat till historier om liv och död.
Ett bord som man samlats kring i skratt och förtvivlan.

Där låg nu hans mobil
med fotografiet
av hans mamma,
39 år,
som dog
en dag i somras
så långt bort
för långt bort

Återhållen förtvivlan
sipprade fram i tårar
till mobilens toner
från hemlandet i fjärran
Hemlandet där han inte har någon
Hemlandet som tvingar ut pojkar i krig
Hemlandet där han inte har ett hem.




Fri vers av Eva Kellett VIP
Läst 880 gånger
Publicerad 2017-10-13 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Kellett
Eva Kellett VIP