Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Nirvana


Buddhas tanke 1



Prydnad

Okunskapen
gör att vi inte ser
världen som den är,
och okunskapen
får oss
att värdera orimligt.
Vi vill fast vi inte kan,
vi vill inte fast vi måste.
Den oskickliga värderingen
är lidandets grund.

Låt mig se
tillvaron
som den är,
låt mig
leva i balans
med världen!


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
-Poesi är tät-




Fri vers av Poeten Salvador VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-13 18:55



Bookmark and Share


  Minkki VIP
tål att begrundas
2017-10-21

  Palett
Kloka tankar att begrunda !

2017-10-13

  Bengt H VIP
Luftigt, omedelbart och rörande.
2017-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP