Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dockan

 

 

regnet

skänker henne

ett nystan av trådar

en docka med tretrådars garn

 

nynnar öppna din ögonvinge

ellipsen; nålens öga

 

 

dockan dansar i ringar

på spegelglasets yta

kanten

fasettslipad

 

 

träd tråden genom nålens öga

se origo vidga din vy

 

 

dockan dansar kedjestygns bård

löser rosenblads dofter

ur knutar fångna

 

där i fönstervrån in under

vilken ringblommor vakar

 

på hyllor står krus med vackra etiketter

bär ängars givna helandeblad inom

i fönster i glasklarhet i olja

mognade läkedom

 

 

kvinnan sluter ögonen

hon hör havet

det hav vilket omsluter öarna

öarna där stjärnor i nätter kysser ytan

hon hör en mansstämma

mannens ansikte bär historiska linjer

ögonen skådar vida bak slutna grindar

i kärlek skådar mannens ögon

hans stämma är det enda instrumentets djup

ett ord når henne; h i s t o r i a

ordet är besjunget med all den värme med vilken hjärtat berörs

 

 

det finns ett träd vars rötter viskar in i vinden

med bladen de ädla bladen vilka var och ett

vars och ett bär en historia

en historia skriven med ett mycket säreget

sällsamt bläck

går ej att inhandla i marknadsbodar

ej i stad ej i by

låt mig förtälja dig;

i varje skriftställares hand placeras ett krus

ett krus en diamant med tre droppar bläck

detta bläck är givet av regnbågens ädla skimmerljus

 

 

det sitter en kvinna

där vid älvens sånger

av toner lindar hon gyllne band

samtalsband

hon släpper dem fria

in i vindens andning

hon lindar

lindar

de skimrande samtalens skönhet

 

 

 

det sitter en man

där vid ekens rötter

lutad till stammen lyssnar mannen in

med örat in i jorden

han hör de osagda orden stiga upp ur jordhänder

han lägger ekollon i ekorrens tasskorgar

ekorren bär med hopp från gren till gren

 

 

 

det seglar en slocknad färd

buren av havet

längtan till liv flammade en gång högt

snart skall bädden sjunka in i grund

förenas med havets livsvilja




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 413 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-13 12:52



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Ååå underbar!
2017-10-14

    Sefarge VIP
så skört o balsamlenande
tröstefullt skriftat.
s
Såsom bara Du kan trä
känslor ödmjukast i ord
Tack!
:)
2017-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser