Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är inte den som sviker en vän ... någonsin! Men vänskap är ju inte verklig vänskap ändå om den visar sig vara enkelriktad ...


Vad det egentligen handlar om ...

... är ointressant för dig

Att det du gör
kan få konsekvenser
för fler än de du berör

är något som
du heller ej bryr dig om

Det spelar ingen roll
för dig vad sådana som mig
kan komma att tänka om dig

Ty för dig är vi blott alternativ
till det liv 
du själv aldrig fick
eller skulle kunna få

eftersom alla som försökt
dig känna in och förstå
antingen länge sedan gick
eller snart nog
likväl själva väljer att gå

Funderar lite över
utifrån vilket perspektiv
du själv betraktar ditt liv

men också om vad du behöver
för att du ens ska börja vilja
tänka på sådant som kan få
de som ännu ej 
dig redan lämnat och gått,
att stanna kvar med dig
och 
inte som alla andra bara 
ge upp inför 
det tillsynes omöjliga i
att ens våga tro på
att det finns
en möjlighet till
att komma förbi
de försvarsmurar
du likt spridda skurar
använder dig av
som motmedel och garanti
för att eventuella förbikopplingar ej
ska låta någon lyckas ta sig förbi
nå fram och ända in 
och verkligen beröra dig
men därmed även den verklighet
du vägrar förändra och anpassa
till ett liv som rymmer fler än dig

Tycker stundom synd om 
människor som är som du
Men tyvärr, 
jag kan inte slösa min tid
här och nu

på att försöka hjälpa någon
som fullständigt och totalt
skiter i allt och alla 
som någon gång
den
 älskat och brytt sig om

Ty liksom dig
vill jag inte behöva känna
att jag stör eller är till besvär

Men till skillnad från dig
finns åtminstone viljan inom mig
till att försöka känna in och förstå
vad det är som gör 
att du vägrar inse eller ens förstå
vad det är som gör att jag
liksom alla övriga vilka passerat i ditt liv
väljer att ej längre stanna kvar
utan istället ger upp och min egen väg går ...

 

 

_________________________________

Publicerad tidigare här i maj 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-13 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP