Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den förlåtande


al-Ghaffâr




Ur djupet av oceanen
stiger Din förlåtelse,
möter svek och bitterhet
med medkännande sötma

Du lyfter skulden
och lyser på den
med fast blick
som inte dömer
utan visar vägen
till rättfärdighet

I Din värld finns
alltid möjlighet till ånger
och nya vägar

I Din outgrundlighet
kan Du vända
och bringa frukt
i spåren av det
onda vi åsamkat

I Din förlåtelse
finns all kärlek,
medkänsla och visdom

ya Ghaffâr, ya Ghaffâr





Fri vers av Rachel Roth
Läst 713 gånger
Publicerad 2006-06-01 09:52



Bookmark and Share


  Nic
Kan bara hålla med andra kommentarer!
Att ha denna samling av dikter liggande på sängbordet och finna tröst och tillit vore en oerhörd tillgång!!!!
Fortsätt
och tack än en gång
2006-06-01

    HiFi
den gröna färgen ser rätt igenom mig när jag tittar på bilden. Den gröna färgen är Allahs, men den är också healingens färg... och healing är den här diktens genomgående tema... känner i alla fall jag.. storslaget som vanligt... funderar du möjligtvis på att göra en bok med alla de här dikterna??
2006-06-01

  Bodil Sandberg VIP
Ujujuj...så tjusigt...om förlåtelsens helande kraft...
2006-06-01

    ej medlem längre
...en värme och en harmonisk skönhet i denna.....underbar!
2006-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth