Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

Nu sover varg nu sover lo, vaknade ur en orolig dröm. Mina tunga steg vandrade självgående kring kyrkans torn, letar repeterande gummans vaggsång. Såg henne åter sitta vid stranden av ån som flöt vårvild, rytande. Återföds med lodjurets ängslan.Vaggan bilhuggen av förfäder skapade längtan till det förflutnas sjöfärder.

Änglarna faller från släktbyggda kyrkans torn. Panikslagen står jag ser hur vargarna sliter de könlösa till vita trasor.

Far blev född i blodblandat flöde.

Drömfångad längtan kramar portens ringsmidda vrede. Klockklang när sparren lossade, det förflutna krossades oförklarat vid mina fötter.
Sagan föddes när far tog första vårresan på höstkallt vatten.

© Bosse 15 oktober 2017.




Prosa (100-ordare) av Bossepoet från Österbotten
Läst 222 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-15 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten