Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt jag vill är att du ska få stanna; få bli en del av vår trygga hamn.


Maktlösheten

Som en virvlande hög med aska
som undflyende dansar
in i dina andetag

för varje inandning
tar hoppet slut
mer och mer

bit för bit
kapsejsar du
och maktlösheten som sköljer över dig
fyller snart
dina lungor

allt jag kan göra
är att stå i min trygga hamn
och se på

se hur du drunknar

jag ropar
att du ska andas
trots att hopplösheten
är en tjock svart rök
i vågornas kvävande dans
ropar jag
att du måste andas
in och ut
ett andetag i taget

du kapsejsar
allt jag kan göra är att se på

se hur du drunknar
framför
våra stängda ögon




Fri vers av fridah
Läst 148 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-15 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fridah
fridah