Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland när vi behöver en hand som stöd i vårt liv men istället som bäst i ryggen blir huggna med kniv - är illusionen vårt allra sista alternativ ...


Illusionens mindre förnöjsamma funktioner ...

... är den del 
av vår mentala verktygslåda
vi tar till i mycket speciella situationer ...

Inte för att dölja för dig
eller några andra vi möter
på vägen vi vandrar

Vad det handlar om
är något som
berör vår självbevarelsedrift
när vi befinner oss i en situation

där vi för att orka vara kvar
och överhuvudtaget känna motivation
till att försöka ännu en gång till
inför oss själva skapar en illusion
av att vi mår lite bättre
än vad vi egentligen gör

och en annan variant
som gör det möjligt 
att använda den energi
vi blott har kvar i vår
stilla lilla fantasi och önskedröm

Du säger att man ej
kan leva på en lögn
Vilket är sant i sig
men om sanningen
inte lämnar dig
annat alternativ
än det som gör
att det som är tar ditt liv

Då är en illusion
som ger dig möjlighet
att mot all rimlig sannolikhet
genomleva
och till och med
överleva
en fullständigt hopplös situation

om än du den som lögn betraktar,
likväl med facit i hand,
en sanning i sig
mer trovärdig
än den vänskap du visat mig
när allt jag bad om
var din hand
som stöd för att kunna resa mig

Nu har jag skapat en ny illusion
som jag har som en liten prevention
ifall det uppstår den otänkbara situation
där du återvänder och vill vara min vän igen

Den hjälper mig att vänligt men bestämt
tack nej - utan att jag förverkligar min 
allra innersta och ytterst verkliga vilja
att bistå dig och världen med att 
ditt liv från dig fullständigt skilja ...

 

 

______________________________

Publicerad här tidigare i juni 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-15 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP