Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


soldis och ökenråttors flykt

 

värme överfaller huden redan innan solen nått zenit. ändå bär hon varken huvudbonad eller vattenflaska. hans bror lånar ut sin keps där hon snart svimmar medtagen av det som normalt tillhör livet. genom damm och tårar vänder sig landet ut och in. hon är på säker röd mark innan kvällen. och kunde hon göra sig hörd utan ord eller blickar, så vet hon att hon alltid är lyssnad på.

armarna omsluter. starka. ömma. mest ömma. och i stunden där samhörighet är som störst gråter hon för närhet. den efterlängtade. man får gråta. mon coeur, c'est bon. det går dagar, de flesta, jag inte gråter.

diset går inte att värja sig mot. det ligger där. i nöd och i lust. livet väntar oss.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-10-16 00:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark inlevelse..mycket bra!
2017-11-04

    ej medlem längre
hjärtat ligger öppet blöder
Avvärja.
2017-11-02

    Lars Gullberg

Kerstin

Du är ju en av mina favoriter på sajten. Jenny nämner skönheten i din poesi. Precis, skönheten i din poesi som inte kan undgå någon.
2017-10-28

  lodjuret/seglare VIP
Läsning gör ont, svider, i ögonen.
2017-10-16

  Salvation Pepper
När hela tillvaron är ett hjärta och att vara därinne, och uppleva strömningarna, pulsen.
2017-10-16

    ej medlem längre
Jag blir helt tagen av skönheten och uttrycket i den här texten!
2017-10-16

  Goraxy 89 Orion VIP
"diset går inte att värja sig mot. det ligger där. i nöd och i lust." Ja - Är det inte så? Skulle man inte då kunna tala om Mayas slöja som "barmhärtigt" (eller pedagogiskt) döljer facit med dom efterlängtade svaren, man förväntas kunna spåra upp själv?

En djup och tankeväckande text !!!
2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP