Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN KLASSISKA POETEN

Den romantiske poeten ger aldrig upp
i sina försök skriva in sig i sin hjärter
dam som utgör sinnebilden för hans
beundran.

Han prövar hela sin arsenal av sköna
ord och lägger in dem i de mest förför-
iskt poetiska formler.

Han kan liknas vid någon som försöker
ta sig in i ett välbevakat slott,
där alla försök till synes är förgäves.

Låsta hjärtan är ej heller lätta dyrka upp,
så det gäller hitta nyckelordet.

-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-16 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP