Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


-foto Eva Hedlund fd. Langrath


Skymd

Du vandrar fram och tillbaka
mellan molnen

som tankarna
som livet
som vågen
som årstiderna
som natten och dagen
som glädjen och sorgen

på natten ser jag dig
dubbel
mellan två svarta trädsilhuetter
ditt sken är vitt
du är oskymd

det finns de som aldrig kommer tillbaka
någon lämnar
någon lämnas
varje dag

jag läste hennes ord
om smutsångesten
som inte kan tvättas bort
den som kryper under huden
in i själen

så kröp den fram igen
känslan som ligger skymd
långt inne
bakom ljuset

men bara för en kort stund
jag skjuter till lådan
tätar springan

överlåter skulden

© Eva Hedlund fd. Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 1071 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-10-16 17:59



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Bra fångat om våra inlåsta känslor och dolda minnen
2017-10-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det dolda i
skymundan
den rundan
som kommer
åter i repris
som ständigt
låter... Kan gräva
i en in och ur...
Ingen sinekur...
Tankeväckande!


2017-10-17

  i af apa
Utmärkt! Känslan kryper under huden inte bara av smuts o ångest - mer av en större visdom o poetiskt lugn...
2017-10-17

  Anya VIP
Känner igen det där med smutsångest men minns inte varifrån.

Tycker du fångar livet så bra...och döden....

"det finns de som aldrig kommer tillbaka
någon lämnar
någon lämnas
varje dag"


2017-10-17

  Per Rydberg
Mjukt följsamt språk, näraliggnde, och en välbekant magkänsla. Tack!
2017-10-17

    ej medlem längre
Texten håller sig konsekvent i min läsning till den avskalade människan. Det som är, den som summerar och upplever.

Subjektet böjer sig inte, står fast som människa: och att vara människa räcker mer än väl. Allt gör att poesin når utanför texten sig, växer in ...
2017-10-17

  Bibbi VIP
Så starkt.
2017-10-16

  Minkki VIP
den når fram...
2017-10-16

  ULJO
Riktigt bra denma
2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP