Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barkbåten

När jag var liten pojke
så minns jag att jag sa
En morakniv så blank
det är vad jag vill ha

När jag så fyllde tio
min vilja den blev hörd
Den låg i ett paket
jag blev till tårar rörd

Kniven var så vacker
där i min öppna hand
Den väckte min dröm
att knyta kärleksband

Jag skar ur tallens stam
en båt med höga segel
I drömmen ska den fara
när vattnet är en spegel

Så tänkte jag som liten
och gjorde så som stor
I drömmen är barkbåten
min kärlek vild och stor

Nu färdas jag på vågen
på båten jag har kär
min ungdoms förälskelse
mig genom livet bär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 616 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-10-17 09:19



Bookmark and Share


  Stay Golden
OMG THIS IS BEAUTIFUL!
2017-11-03

  H.C.B
en perfekt tokning av något spännande. Riktigt vasst. Det känns som att denna dikt avrundar det mesta trots vasst egg. Nu behöver du inte skriva mer ULJO. =) denna sammanfattar mer än väl. Kram.
2017-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Ibland önskar man att barn kunde göra sådant här nu också, men intressena är ju annorlunda nu för tiden....fin dikt...
2017-10-21

  Eva Langrath VIP
Fint rimmat om livsresan från barndom till nu.
2017-10-18

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet om en del av livets resa!
Rimmen flyter som ett rinnande vatten.
2017-10-18

  överlevaren VIP
Kärt minne!
2017-10-18

  Blått Norrsken VIP
Vackert skaldat om en kär ägodel under din barndom.
2017-10-17

  aol
Ja låt oss sätta våra segel till
liten barkbåt guppar och i drömmen
får jag vara var jag vill, så fint skaldat så berörande fint.
2017-10-17

    ej medlem längre
Fint skaldat om en pojkes vision gällande det riktigt goda livet...
2017-10-17

  Maj-Lis VIP
Vackert om din barndomsdröm
2017-10-17

  Änglaögon
Vackert -som alltid.
2017-10-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilka livsbejakande och härliga bilder, från barndom till vuxenliv, du förmedlar i din text! Som alltid skickligt flätad i fantastiska rim.
2017-10-17

  Blomma-Stjärna VIP
fint rim i bra rytm
som lockar läsaren
att färdas med
på vågens stund
- tack!

2017-10-17

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
som ger läsaren så
fina bilder av den lille
pojkens önskningar
och utveckling till
vuxen man med vind
i seglen och sin älskade
ombord.
Vacker, väl rimmad och
fulländad som vanligt!
2017-10-17

    ej medlem längre
Fantastiskt.
2017-10-17

  StinaJ VIP
Fantastisk dikt om längtan och livsglädje. Mycket bra skrivet både i text och rim.
2017-10-17

  lodjuret/seglare VIP
Fin penna du har, ligger väl i fodral hellre än under himmel bar?
2017-10-17

  M.Eta
Fint barndomsminne!
2017-10-17

    ej medlem längre
Suveränt som vanligt..
2017-10-17

    ej medlem längre
riktigt fint
2017-10-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO