Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedan Eden..



Ädelstenad är du, Eden,
som upplyst min puls att slå
på den klara norrskensleden
där jag satts att evigt gå;
rödrubinad, hårdförenlig,
ljusjuvelisk, gyllenren,
men i mänskans mening menlig
är din sten blott än en sten.

Mättad av din lyster dväljer
kärnan sig i simili
där all månglarmännen säljer
smyckad lyckas eufori,
och som ljusgudinnor handlar
brytbandsstycken, bit för bit,
ytskulptörers hand förvandlar
all ditt djup till gravgranit.

Ädelstenad, förorenad,
misshandlad och missförstådd,
men på ledens stig förstenad
är du, Eden, aldrig nådd.
Matt jag satte mig att måla
dragen av ditt inre liv
tills jag såg ett yttre pråla
nödd till klarare motiv.










Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-16 21:12



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Färden till lustgården ter sig olika för var och en av oss. En del väljer den ytliga och andra den inre. Det ytliga krackelerar med åren men ett vackert inre bestå.
Ljuvligt skaldat åter igen!
2017-10-17
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP