Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofens gud


Tid, vad är tid?

Tiden leker med oss, ingeting annat
Jag lovar
Du behöver inte vara rädd
Var tiden trogen så händer inget ont
Jag lovar

Tiden leker
Den korta stunden rolig och den betungade tiden lång
Den tiden vi vill ska försvinna gör ett ögonblick evigt
Den tid vi glädjas åt kortar året till en dag

Varför?
Finns det en mening?

Ja, det finns det

Meningen säger
En tid av olycka, sorg och förtvivlan ger många minnen
Glada
Minnen från den tid då man var lycklig
Minnen från den tid då skratt var det enda

Meningen säger
En tid av lycka ger minnen
Minnen som ger den betungade tiden överlevnad
Tiden av lycka tänker man inte
Tiden av lycka sparar man
Sparar till den betungade tiden
Men oroa dig inte
Tiden leker med oss

En tid av lycka ger minnen för livet
En tid av sorg ger lyckans alla minnen




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 432 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-16 22:37



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Tiden knallar obönhörligt på,
inget berör den korkskallen.
2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau