Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädda mig med en popsång om en lycklig tid

I en taxi
mellan samtiden
avgrunden
min inre solförmörkelse

Med varenda
gottgörelse på hög
diarieförd
mentalt störd
själen är ett köttsår
påträffat
när jag lärt mig meditera

I långsam fart
med för hög puls
över brända broar
varje hjärtslag
är ett personligt påhopp

Kom med trummor istället
som laddar som fan
inför en upptempo refräng

Ge mig en popsång
om en lördageftermiddag
i oktober
gula löv
dags för Trackslistan
där David Shutrick
inte kommit med

Endorfiner
efter innebandyn
sexton-fyra
mot Tvååker

Jag skulle nynna med
jag skulle nynna med

Dom här skridskoskären
på en stelfrusen
Genesarets sjö i mig

Vid en rastplats
mellan betalningspåminnelser
telefonnummer
jag låtsas glömma bort





Fri vers av KalleLager
Läst 543 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2017-10-17 10:45



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Har svårt att sätta ord på varför jag gillar den här texten. Kanske de många orden som inte bara är många ord utan säger något också.
"mellan samtiden och avgrunden..."
En text som skulle läsas högt av någon som är bra på sånt.
2017-10-30
  > Nästa text
< Föregående

KalleLager