Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En låt jag skrev denna regniga, mulna oktobertisdag.


BLYGSAMMA ANSPRÅK

jag är en man med blygsamma  anspråk

är ganska billig i drift

fråga min fru, om ni hamnar i samspråk

jo, jag ÄR faktiskt gift!

 

hej hå

låt oss gå

framåt bort

från det som var då

 

 

jag växte upp med blygsamma anspråk

min mun blev natsäcksanpassad

jag växte upp på landet, i uppland

som lägre medelklassad

 

i dag har många högt ställda krav som

ropas på första maj

ge mig en bibel, himmel och hav

och en second hand-kavaj!

 

 

man tumlar runt bland statussymboler

och man vill ständigt ha mer

jag står förnöjd vid sidan av, småler

och ger tummen ner

 

jag håller fast vid blygsamma anspråk

i linje med min natur

jag håller frid

och undviker allt bråk

jag har min egen kultur

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/10 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 320 gånger
Publicerad 2017-10-17 15:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bra!!
2017-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP