Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppvaknande

Så stiger sakta solen
mot himmelen den blå
skogens många älvor
ses ystert dansa då

Så faller nattens ljus
till sömns av dagens ro
och månen vinkar varligt
från vintergatans bro

Så doftar daggens stänk
från blommornas blad
och bugar sig av glädje
till morgonens estrad

Så spelas näckens visa
från forsens baldakin
där livet suger näring
ur nyponblommans vin

Så skvalpar havets vågor
mot klippor och strand
där rodnar morgonljuset
förföriskt in mot land

Så visar kärleksrosen
en hymn i molnens gång
berättar livets värden
kring vacker fågelsång

Så reser sig en vindby
från nattens lugna stund
en fjäril svävar fritt
kring gröna dalens lund

Så sakta vaknar livet
med glädje till en dag
där natten så rofyllt
har bjudit sitt behag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 489 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-10-29 09:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jaget gick in i bilden och vilse någonstans i den. Nu står jaget på andra sidan glaset och som liten och orkeslös, ropandes på att komma ut ur den. Texten? Jo, när jaget har kommit ur en fängslande bild. Då och endast då, kommer jaget läsa en för jaget troligen fängslande text.
2017-10-31

  Karina"Kia"
Likt poetry....
Man sjunger,nynnar texten som är varm text som man rimmar på.. Man nästan får känslan att man står där i gryningen och häpnadsväckande ser på......

Härlig rytm
Ett gung i texten
Bilder ur livets natur
Känslomässig stark
2017-10-29

    ej medlem längre
Suveränt bra, naturlyrik på hög nivå..
2017-10-29

    ej medlem längre
vacker naturlyrik att vila till
och vacker bild därtill!

Bra flöde !


2017-10-29

  Palett
Vacker bildrik text med fina rim ! Fin läsning med fint foto !
2017-10-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Naturlyrik, fantastiskt diktad, som alltid , i rim och rytm.
2017-10-29

  M.Eta
En behaglig text som ger bilder på näthinnan.
2017-10-29

    ej medlem längre
Mycket vackert skrivet. :-)
2017-10-29

  Marita Ohlquist VIP
Så läser jag och njuter av verser många
du kan med din penna intresset fånga!
2017-10-29

  Änglaögon
Underbara rader som får mig att längta efter våren...
2017-10-29

  Ingrid Trolle
Vilken lisa för
själen att finna
denna dikt på sin
sida och känna
det lugn den utstrålar
2017-10-29

    ej medlem längre
Tack för en dikt att gömma i hjärtat.
2017-10-29

  Blomma-Stjärna VIP
Tack - att få vakna till denna behagliga och mjuka hymn till livets gröna och röda och sköna värden
2017-10-29

  Yrre VIP
Sån underbar poesi!!
2017-10-29

    ej medlem längre
En ytterst behaglig känsla och sköna ord och rytmer att vakna till!
2017-10-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO