Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten reflektion från en under åren tillsynes då och då återkommande genomlevd situation ...


När du återvänder från ...

... det som ej längre är
bortom den bortre parentesen
i gränslandets yttersta sfär

är tiden som gått
i de ännu levandes värld
oftast knappt mätbar
emedan den för dig
i bästa fall får ses som 
relativ i förhållande till 
situationens möjliga alternativ

Men vid återkommande 
gränsöverskridande färd
kan tiden som går
intill dess du återvända får

för dig 
kännas som
ett helt liv
vilket består
av oändligt många år

Att de som väntar dig
tillbaka när du återvänder
upplever det som om 
det blott passerat
några minuter
eller
blott någon sekund

ej skulle kunna förstå
om du berättade om
det du upplevt
och som satt sina spår
inom 

kan vara nog så svårt
att ens för dig själv
kunna förstå

Ty på ett sätt
du känner 
när du återvänder
att du allt som hände
innan ditt liv 
kom till sin ände
minns helt och fullt
precis som om det vore igår

Men på ett annat sätt
har allt det 
du känt och upplevt
under den relativa tid som gått
förvandlat det du minns
och trott att du har förstått

till någonting 
som likväl ej är detsamma
utan till någonting mer ...

... Något som får dig
till att se och uppskatta mer
av allt det som livet har att dig ge ...

 

 

________________________________

Publicerad tidigare här i juni 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-17 19:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP