Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är jag inte speciellt besvärad eftersom jag inte kan hålla tyst med att det händer. Istället berättar jag för kvinnan eller mannen hur det känns och att jag inte uppskattar sättet att ta på mig, även om jag i o för sig förstår deras behov.


Kladd igt




Okända människor, såväl män som kvinnor,
tycker att det är okej att ta på andra människor.
Ofta nog under sken av att det är ett sätt att

trösta, visa sympati et cetera. Att det är ett
utbrett beteende oavsett kön bör belysas.
Så du inte tror att det bara förekommer i

speciella fall. Det sker som sagt av och till så
gott som 'jämt och samt' oavsett 'mottagaren'
eller 'givaren' är kvinna eller man. Även om

det verkar aldrig så oskyldigt, som sätt att
bete sig. Har mottagaren något att säga eller
måste ens egen sfär alltid vara utsatt för just

behov av att 'trakassera' varandra? Det sker
både i köer och då en färdas med tåg och buss.
Även andra sätt att ta sig fram kan tänkas.

Hissar, rulltrappor, samlingsplatser, butiker
och en massa olika platser. Allt fler människor
tror att det är okej o inte rent kriminellt beteende.

Även är det rent personligt sett och betingat.
Det vill säga att om du själv tar på andra,
exempelvis kramas. Det är okej om du gör

en handling är det en sak, du uttrycker ett
behov. Medan om någon annan skulle göra
detsamma, handla på ett liknande sätt. Då

skulle andra saker spela in. Din förståelse
och känsla av att du inte blivit tillfrågad
eller godkänt att någon annan gör något mot

dig och du kan då ta det som en kränkning.
Något inte alls eller i allafall mindre omtyckt.
Det är ju skillnad på din sfär och andras.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-17 20:23



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Du speglar oerhört bra "problemet"... som somliga tillskriver kriminella dimensioner oavsett motiv eller relationens sammanhang. Och hur hen kan uppleva sin sfär "kränkt" av någon medan motsvarande handling sprungen ur egna händer ingalunda faller under hens kritiska öga på samma vis...
2017-10-20

  Carola Bouvin
Det ska inte vara skillnad på din eller min sfär, gör mot andra som du vill att andra ska göra mot dig.
2017-10-18

  ULJO
En kram, beröring på rätt sätt är väl helt OK, så länge avsikterna inte trampas över.
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP