Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofens gud


Vad ryms i själen?

Varje dag börjar med ett frågetecken
Utan en föraning vaknar vi och stiger upp i en okänd vardag
Ena dagen av lycka
Den andra av sorg

Varför?

Lyckan kommer inifrån
Inifrån hjärtat
Smärtar min kropp kan fortfarande hjärtat skratta
Men såras mitt hjärta slocknar min livsglädje

Hur kan då hjärtat såras?

Aristoteles sade:
Vad är en vän? Svaret är en själ i två kroppar

Mitt underbara Allt
Smärtan att bara vara en halv själ är en känsla så olidlig att ingenting längre är en rädsla
Att förlora delen av sig själv man älskade mer än den man håller kvar ger den andra utplåningen frihet

Att hitta sin andra själ är lyckan
Att förlora den
Tappa den ur sina händer
Inte vara stark nog för att beskydda den ger en sorg i hjärtat som stannar för alltid

Döden är en riddare av sitt eget slag
Älskad av vissa
Saknad av många
Men en skräck för de flesta
Även då han utplånar allt han ser är han blind för det största
Kärleken

Han splittrade min själ i två och lämnade ett för alltid oläkande ärr i mitt hjärta
Ett ärr av kärlek
Minnen

Mitt hopp om förlåtelse är min ledstjärna
Livet är vägen dit




Fri vers (Fri form) av Jacques Linneau
Läst 472 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-18 01:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jacques Linneau