Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer du? (del II)

 

 

 

Drömmer jag nu eller kommer du inte redan sedan medan, ensam saxofon spelar bebop jazz under månkensnätterna och längs stranden speglingar i det mörkerspunna vattnet, ror jag längre ut mot öppna havet och dånet från stålverkets enorma tryckhammare verkar rytmiskt markera tidens temporära diktatur, VAKNA skriker jag oerhört tyst mitt i natten belyst av månskenet, det lätta plasket från årblad som taktfast penetrerar vattenytan i en rörelse mot rymdens intergalaktiska tomhet, var det inte på östersjögatan vi sammanrördes just vid ruinen av det brända magasinet, men du var också jag i en annan dimension en annan tid och vi hade inte ens kunnat mötas där av alla platser i denna universad, men det måste ha varit pulsen från en kosmisk eruption som fick våra banor att korsas precis då, och vad hände mellan oss egentligen sedan beröringen okulerade fjärrsyn och då rymden formaterades om fanns vi inte mera där?

 

 




Prosa (Kortnovell) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-18 12:04

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det skulle mycket väl kunna vara både en inre och yttre värld som gestaltas här. Stämningen och känslan är magisk och vemodig! Hoppas det kommer en Kommer du? (del III)
2017-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP