Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spindelväv

Morgonens glädjedag
spunnen silkesväv
ett nät av drömmar
och barfotadans i gräs
längtans fioler
spelar kärleksackord
hänförd är livet
till framtidens pjäs

En väv av drömmar
det själslivet beskådar
blomningens stunder
bär ingen repris
i ögonblicksstundens ljus
finns ingen fackla
mörkrets gestalter
flyr skuggornas aktris

En sång från bergen
ekots fria tillgivenhet
solljusets färger
ger regnbågens frisyr
spindelvävens trådar
en väv ur drömmar
dans på skimrigt moln
det tankarna styr

Nattmörkrets klocka
väven av sekunder
ögonlockets blinkning
kärlekens sken
frågorna är många
daggstänkta ark
bokstävernas slump
på livsarvets scen

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 820 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-10-25 05:56



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du väver livets bilder så bra, med skönhet i varje vers.
2017-10-25

    ej medlem längre
verkligt skickligt vävt med många inslag i varpen
2017-10-25

  Nils-Robert
En verklig fin dikt om livets ljusa punkter som lyser upp tillvaron
2017-10-25

  StinaJ VIP
Ett fantastiskt nät av vackra bilder växer fram. Bra skaldat.
2017-10-25

  Marita Ohlquist VIP
Innehållsrik väv om livet, där varenda tråd är viktig för helheten!

2017-10-25

  överlevaren VIP
Spinner drömmar i livets väv...
2017-10-25

    ej medlem längre
Som en skimrande vacker hyllning till livet och kärleken.
2017-10-25

    ej medlem längre
Många fina formuleringar och bra skaldat.
2017-10-25

    ej medlem längre
Ett nät fullt av livsdrömmar. Fint fångat!
2017-10-25

  Kungskobran VIP
Mycket fint
2017-10-25

    ej medlem längre
Precis lika vackert som alltid..
2017-10-25

  Katinka VIP
Väldigt vackert diktat.
2017-10-25

    Shush
fantastiskt. ordvalen är helt magnifika, annorlunda i sitt väsen, i sin förklaring.
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO